Voor behoud van ons zwembad!

De Glind is een klein, groen dorp dat valt onder de gemeente Barneveld. Van de 140 huishoudens zijn er 25 actief als professioneel gezinshuis. Op dit moment wonen er in De Glind ongeveer 120 uithuisgeplaatste kinderen en jongeren, met name in gezinshuizen. Dat maakt van De Glind een ‘jeugddorp’.

Het zwembad in De Glind bestaat al meer dan 80 jaar! Ook voor kinderen uit gezinshuizen en zorginstellingen is een zwembad dicht in de buurt een geweldige aanvulling. Zo ontmoeten deze kinderen leeftijdsgenoten in een veilige omgeving en kunnen ze heerlijk vrijzwemmen en spelen.

Splash is een kleinschalig en duurzaam verwarmd openluchtzwembad. Dankzij de verscheidenheid in baden, een duikplank, ruime en groene zonneweide met schaduwplekken, speeltoestellen en kiosk, is het zwembad in De Glind de ideale plek om op adem te komen, te zwemmen en te spelen. Volwassenen en kinderen uit de wijde omgeving van Achterveld, Leusden, Barneveld, Lunteren en Scherpenzeel weten ons niet voor niets te vinden!

Aanleidingen voor oprichting van de Vriendenstichting

De exploitatie van een zwembad in het algemeen – en zeker van een seizoensgebonden openluchtbad – is een grote uitdaging. De Corona-crisis heeft dit alleen maar bemoeilijkt. Daarnaast stellen de veranderende wet- en regelgeving steeds nieuwe eisen aan het zwembad. En hadden het zwembad, zwembadterrein en de voorzieningen achterstallig onderhoud. De St. Vrienden van zwembad Splash zet zich natuurlijk in voor behoud van het zwembad en als het even kan, voor het nog mooier maken!

Doelstellingen en strategie

De Stichting Vrienden van zwembad Splash dient ter financiële ondersteuning van de exploitatie en continuïteit van het zwembad. De Stichting werft hiertoe gelden. De Vrienden helpen in de vorm van bijdragen (éénmalig of op herhaling), fondsen of donaties of sponsorschappen.
De stichting werft onder particulieren (de “Vrienden” en andere privépersonen) en organisaties (bedrijven en instanties). Voor de werving onder particulieren onderneemt de Stichting eigen initiatieven; voor de werving onder organisaties kan zij ook met derden samenwerken.

Beloningsbeleid

St. Vrienden van zwembad Splash verwezenlijkt haar doelstellingen en het daarop gerichte beleidsplan met vrijwilligers. De stichting heeft geen winstoogmerk. Bestuursleden ontvangen uitsluitend een vergoeding voor ten behoeve van de vereniging gemaakte, aantoonbare onkosten.

Bestuur

Het bestuur van St. Vrienden van zwembad Splash is als volgt samengesteld:

 • Emile Bakker
  voorzitter
 • Joost Verzijl
  secretaris
 • Gerrit Tijmensen
  penningmeester
 • Frank Zevenbergen
  algemeen bestuurslid

Alle werkzaamheden voor de stichting zijn onbezoldigd. Zowel voor het zwembad als St. Vrienden zijn wij op zoek naar enthousiastelingen die bestuurlijk werk willen doen. Vrijblijvend informatie? Stuur een e-mail naar vrienden@zwembaddeglind.nl

Statuten, verslaglegging en begroting

Wil je meer weten over onze Stichting, bestuursvorm en o.a. doelstellingen? Bekijk hier ons Beleidsplan 2020-2023 en onze Statuten >

Het reilen en zeilen van onze Vriendenstichting is volledig transparant. Onze begroting voor 2021 kun je hier inzien.
Klik hier voor de begroting van 2022. 

De Stichting is in augustus 2020 gestart.